<- Zupa ogórkowa zabielanaLista potraw z grupy: ZupaZupa ostro-kwasna ->

PDF Drukuj

Zupa ogórkowa ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1031 razy.



25 dkg włoszczyzny
4 dkg mąki
25 dkg ogórków kiszonych wraz z papryką
sok z ogórków kiszonych
sól

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Ogórki cieniutko poszatkować. Zupę podprawić mąką i śmietaną, zagotować, wymieszać z surowymi ogórkami, dodać do smaku kiszonego soku ogórkowego i soli, lekko ogrzać. (Ogórki do tej żupy można też, po obraniu, ugotować do miękkości z dodatkiem masła i połączyć z zupą, lecz wtedy ich smak jest nieco zmieniony). Podawać z ziemniakami lub kostką z manny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności