<- Zupa ogórkowaLista potraw z grupy: ZupaZupa ogórkowa ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Zupa ogórkowa zabielana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1822 razy.



Marchew,
pietruszka,
75 dag ziemniaków,
30 dag ogórków kwaszonych,
łyżka tłuszczu,
szklanka śmietany,
szklanka kwasu ogórkowego,
2 łyżki mąki,
pęczek kopru,
cukier,
sól

Warzywa obrać, pokrajać w paski, zalać wrzącą wodą (1,5 litra), ugotować. Gdy zmiękną, dodać obrane i pokrajane ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, drobno pokrajać i dusić do miękkości. Następnie połączyć z wywarem, dolać odpowiednią ilość kwasu ogórkowego i zagotować. Zupę podprawić mąką i śmietaną, posypać posiekanym koprem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności