<- Zupa ziemniaczana na mięsie z pomidorami (zimowa)Lista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczana przecierana ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana na mięsie ze śmietaną (letnia)

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 853 razy.



50 dkg mięsa z kością
4 dkg mąki
20 dkg warzyw mieszanych
sól
60 dkg ziemniaków krajanych
zielony koperek
1 i 1/2 szklanki śmietany
szczypiorek

Mięso opłukać, zalać wrzącą wodą i powoli gotować, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ugotować, odcedzić, mięso obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru, ugotować. Zupę podprawić śmietaną i mąką, dodać mięso i soli do smaku, zagotować. Na każdy talerz włożyć łyżkę siekanej zieleniny. Podać z chlebem. Porcję tej zupy jako posiłku jednodaniowego oblicza się na 3/4 litra.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności