<- Zupa ziemniaczana dietetycznaLista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczana na mięsie ze śmietaną (letnia) ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana na mięsie z pomidorami (zimowa)

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1413 razy.



50 dkg tłustego mięsa z kośćmi
4 dkg mąki
20 dkg warzyw mieszanych
2 łyżki powideł pomidorowych
60 dkg ziemniaków krajanych
6d kg smalcu
sól
1 cebula
papryka

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej wody i powoli ugotować; gdy jest już miękkie, wyjąć, obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na części. Warzywa opłukać, oczyścić, zetrzeć, włożyć do wywaru wraz ż ziemniakami, ugotować i przetrzeć przelewając wywarem, zagotować. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę z cebulą. Zasmażkę wlać do wrzącej zupy, dodać mięso, sól, paprykę i pomidory, zagotować. Porcję tej zupy jako posiłku jednodaniowego oblicza się na 3/4 litra.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności