<- Zupa ziemniaczanaLista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczana na mięsie z pomidorami (zimowa) ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana dietetyczna

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1104 razy.



20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
(2 żółtka)
30 dkg ziemniaków
sól
2 dkg mąki
zielony koperek lub majeranek albo kolender
4 dkg masła

Ugotować wywar, odcedzić, na wywarze ugotować ziemniaki. Ziemniaki i części włoszczyzny przetrzeć. Mąkę rozmieszać z paroma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować, dodać soli do smaku. Rozetrzeć masło, wymieszać z zupą, przed podaniem dodać zielony koperek. Po uzgodnieniu z lekarzem do zupy można dodać żółtka (roztarte z masłem).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności