Zasmażką z 1 łyżki zrumienionych skwarków lub szklanki śmietany i łyżki mąki, zielenina Grzyby umyć, namoczyć i ugotować w niewielkiej ilości wody. Następnie wyjąć je i pokroić w paseczki. Obraną, startą na tarce włoszczyznę zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, gotować 10 min. Następnie dodać pokrojone w talarki ziemniaki i ugotować je do miękkości, dodać także grzyby z wywarem. Zaprawić zupę zasmażką lub śmietana z mąką, zagotować. Posypać zieleniną.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
smaczna ale dorzxucic mozna kilka grochow jaskow jest ciekawsaza , lub pare fasolek szparagowych Nadesłał(a): giga@.keynet.pl 2006-08-25 11:08:32
to grzybowa czy ziemniaczana? ;-) Nadesłał(a): Wwwan 2016-10-25 16:11:21