<- Zupa ziemniaczana z pomidorami
Lista potraw z grupy:
Zupa
Zupa ziemniaczana zasmażana ->
PDF
Drukuj
Zupa ziemniaczana zasmażana
Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1574 razy.
20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
4 dkg mąki
(1 dkg grzybów suszonych)
sól
40 dkg ziemniaków
zielona pietruszka
4 dkg tłuszczu
koperek
3 dkg cebuli
Włoszczyznę (i grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić, połowę włoszczyzny (i grzyby) pokrajać. Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, ugotować w wywarze. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę na cebuli, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować. Do zupy dodać pokrajane warzywa i grzyby, siekaną zieloną pietruszkę i koperek.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności