<- Zupa ziemniaczana z pomidoramiLista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczana zasmażana ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana zasmażana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1574 razy.



20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
4 dkg mąki
(1 dkg grzybów suszonych)
sól
40 dkg ziemniaków
zielona pietruszka
4 dkg tłuszczu
koperek
3 dkg cebuli

Włoszczyznę (i grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić, połowę włoszczyzny (i grzyby) pokrajać. Ziemniaki obrać, pokrajać w kostkę, ugotować w wywarze. Sporządzić lekko zrumienioną zasmażkę na cebuli, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować. Do zupy dodać pokrajane warzywa i grzyby, siekaną zieloną pietruszkę i koperek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności