<- Zupa ziemniaczana zasmażanaLista potraw z grupy: ZupaZupa ziemniaczano-cebulowa ->

PDF Drukuj

Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1439 razy.



20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
2 dkg mąki
(1 dkg grzybów suszonych)
sól
35 dkg ziemniaków
zielona pietruszka
1/2 -1 szklanki śmietany
koperek

Włoszczyznę (i grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić; połowę włoszczyzny (i grzyby) pokrajać. Ziemniaki oczyścić, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, włożyć do wywaru, ugotować: Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawić zupę, mieszając zagotować, zupę posolić, dodać pokrajaną włoszczyznę, zieloną pietruszkę
i koperek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności