<- Zupa ziemniaczana zasmażana
Lista potraw z grupy:
Zupa
Zupa ziemniaczano-cebulowa ->
PDF
Drukuj
Zupa ziemniaczana ze śmietaną
Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1482 razy.
20 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
2 dkg mąki
(1 dkg grzybów suszonych)
sól
35 dkg ziemniaków
zielona pietruszka
1/2 -1 szklanki śmietany
koperek
Włoszczyznę (i grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić; połowę włoszczyzny (i grzyby) pokrajać. Ziemniaki oczyścić, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, włożyć do wywaru, ugotować: Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawić zupę, mieszając zagotować, zupę posolić, dodać pokrajaną włoszczyznę, zieloną pietruszkę
i koperek.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności