<- Chłopska zupa gulaszowaLista potraw z grupy: Zupaciasto makaroni ->

PDF Drukuj

Chodnik z serwatki z koperkiem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1570 razy.



1/2 litra serwatki z młodego mleka zsiadłego
sól
zakwas burakowy lub ogórkowy kiszony wraz z papryką
2 łyżki mąki
1/2 szklanki śmietany
zielony koperek

Serwatkę zagotować. Wrzącą serwatkę podprawić mąką i śmietaną, zagotować odstawić i ostudzić. Do zupy dodać zakwas burakowy lub ogórkowy do smaku (ok. 1/2 litra), posolić, dodać opłukany, posiekany zielony koperek. Podawać z gorącymi ziemniakami lub chlebem. Uwaga: zupę tę można też podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności