Przyprawy starannie wymieszać, dodać mięso, mieszać widelcem w jedną stronę, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać olej, wymieszać, odstawić na 15 min. Jaja i żółtko lekko roztrzepać. Cebulę dymkę drobno posiekać. Do garnka o pojemności 4 litrów wlać wywar, postawić na średnim gazie. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami wody. Wywar doprowadzić do wrzenia, mieszając zupę wlać rozprowadzoną mąkę, zmniejszyć płomień, gotować do zgęstnienia. Odlać 2 szklanki gorącej zupy do rondla, dodać mięso, mocno mieszać widelcem przez 15 sek, wlać do rosołu w garnku. Zwiększyć płomień, mieszając doprowadzić do zagotowania na średnim ogniu, wyłączyć gaz. Cienkim strumieniem wlać na zupę jaja, pozostawić na 10 sek, lekko zamieszać. Spróbować, w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Przelać do wazy, posypać dymką lub natką pietruszki. Zupę podawać na gorąco. Proporcje: dla 6 osób