<- Zupa z porow vichyssoiseLista potraw z grupy: ZupaZupa z porów - krem ->

PDF Drukuj

ZUPA Z PORÓW

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1453 razy.



50 dag porów
10 dag cebuli
10 dag selera
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
sól
pieprz

Pory i seler umyć, oczyścić, opłukać, sprawdzając, czy pomiędzy listkami porów nie pozostały resztki ziemi. Oczyszczone pory pokrajać w poprzek na małe kawałki, seler pokrajać i razem z obraną, opłukaną i pokrajaną cebulą włożyć do wrzącej, osolonej wody. Ugotować pod przykryciem do miękkości, nieco przestudzić, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Zagrzać, dodać śmietankę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności