<- Zupa grzybowa czystaLista potraw z grupy: ZupaZupa grzybowa czysta z łazankami ->

PDF Drukuj

Zupa grzybowa czysta

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 932 razy.



4 dag grzybów suszonych,
4 szklanki wywaru z włoszczyzny,
cebula,
łyżka tłuszczu,
sól,
pieprz,
nać pietruszki,
liść laurowy

Grzyby dokładnie opłukać i ugotować w 4 szklankach wody z liściem laurowym, następnie pokrajać w paski i poddusić razem z drobno posiekaną cebulą, dodać do zagotowanego wywaru, wsypać pieprz i posiekaną nać pietruszki. Zupę podawać z kostką z kaszy manny lub łazankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności