<- Zupa grzybowa czystaLista potraw z grupy: ZupaZupa grzybowa z grzybów duszonych ->

PDF Drukuj

Zupa grzybowa czysta z łazankami

Dodano: 2004-12-26 16:35:43
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3838 razy.


Bulion grzybowy, 2 kostki
6 kapeluszy suszonych grzybów,
1 cebula,
1 marchew,
natka pietruszki,
pieprz,
Łazanki,
5 łyżek mąki,
1 jajko,
sól.

Grzyby namoczyć w szklance wody, następnie ugotować w wodzie, w którejsię moczyły dodając warzywa. Grzyby wyjąć, pokroić w paseczki. Wywaruzupełnić wodą, wrzucić kostki bulionowe. Zagotować, doprawić pieprzem.Podawać z łazankami. Łazanki: Z mąki, jajka i soli zagnieść ciasto, cienko rozwałkować,pokroić paski 2 cm i kroić na kwadraty. Ugotować w wrzącej osolonejwodzie.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania: około 1 godziny

Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności