<- Kapuśniak z mięsem i ziemniakamiLista potraw z grupy: ZupaKapuśniak zasmażany ->

PDF Drukuj

Kapuśniak z pomidorami

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1514 razy.



60 dag kapusty białej,
10 dag pietruszki,
10 dag marchwi,
cebula,
25 dag pomidorów,
1,5 łyżki smalcu,
3 łyżki mąki,
cukier,
sól,
majeranek,
ziele angielskie,
nać pietruszki

Kapustę oczyścić, obrać i poszatkować, połączyć z obranymi warzywami, pokrajanymi w kostkę lub utartymi. Następnie zalać dwoma litrami wrzącej wody i ugotować do miękkości. Pomidory poddusić, przetrzeć i dodać do kapuśniaku. Jeżeli będzie za mało kwaśny, dodać trochę kwasu na żur. Cebulę przesmażyć, wsypać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapuśniaku. Przyprawić do smaku. Posypać posiekaną nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności