<- Kapuśniak zasmażany
Lista potraw z grupy:
Zupa
Kapuśniak ze świeżej kapusty ->
PDF
Drukuj
Kapuśniak ze śmietaną
Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1647 razy.
60 dag kapusty białej,
1,5 łyżki tłuszczu,
cebula,
3,5 łyżki mąki,
szklanka kwasu na żur,
2/3 szklanki śmietany,
cukier,
sól,
ząbek czosnku,
pieprz,
ziele angielskie
Kapustę obrać, pokrajać w kostkę i ugotować w sześciu szklankach wody. Gdy będzie miękka, zalać żurem i zagotować. Dodać lekko zrumienioną cebulę, podprawić mąką i śmietaną. Dodać czosnek i przyprawy. Podawać z ziemniakami.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności