<- Zupa Pomidorowa 3Lista potraw z grupy: ZupaZupa pomidorowa czysta na rosole ->

PDF Drukuj

Zupa pomidorowa czysta

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1890 razy.



60 dag pomidorów lub 15 dag koncentratu pomidorowego,
łyżka tłuszczu,
5 szklanek wywaru z warzyw,
cukier,
nać pietruszki,
przyprawa do zup,
sól,
ziele angielskie

Pomidory umyć, pokrajać i udusić z dodatkiem tłuszczu. Do wywaru z warzyw dodać przetarte pomidory lub przesmażony koncentrat. Zupę zagotować, przyprawić do smaku, dodać posiekaną nać pietruszki. Podawać w filiżankach z pasztecikami lub groszkiem ptysiowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności