<- Zupa rybna ze śmietanąLista potraw z grupy: ZupaZupa seczuanska ->

PDF Drukuj

Zupa ryżowa zabielana

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1668 razy.



Marchew,
pietruszka,
por,
seler,
20 dag ryżu,
2/3 szklanki śmietany,
sól,
nać pietruszki,
ziele angielskie

Warzywa obrać i pokrajać w drobne paski lub utrzeć na tarce. Wrzucić do wrzącej wody (2 litry), wsypać sparzany ryż, dodać ziele angielskie i powoli gotować na małym ogniu. Gdy ryż będzie miękki, podprawić śmietaną i przyprawić do smaku; wartość potrawy wzbogacić posiekaną nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności