<- Zupa szczawiowaLista potraw z grupy: ZupaZupa szczawiowa ->

PDF Drukuj

Zupa szczawiowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1003 razy.



25 dag szczawiu,
2 szklanki mleka,
6 szklanek wywaru z warzyw,
szklanka śmietany,
3,5 łyżki mąki,
sól,
cukier,
koper lub nać pietruszki

Szczaw, obrać, opłukać i drobno posiekać nierdzewnym nożem, następnie rozprowadzić wywarem i zasmażką z mąki, wiać mleko. Zupę przyprawić i zabielić śmietaną. Wsypać posiekany koper lub nać pietruszki. Podawać z jajami na twardo, ryżem itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności