<- Zupa z wątróbek z dorszaLista potraw z grupy: ZupaZupa z wina szodowa ->

PDF Drukuj

Zupa z wina czerwonego

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1498 razy.



3 żółtka,
20 dag cukru,
łyżka mąki ziemniaczanej,
3 szklanki wina czerwonego,
goździki,
cynamon

Źółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać mąkę ziemniaczaną. Wino zagotować w emaliowanym naczyniu z dodatkiem wody (szklanka) i goździkami. Do żółtek dodać 2 łyżki wina i zaciągnąć nimi zupę; gdy trochę zgęstnieje - odstawić. Podawać z biszkoptami lub sucharkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności