<- ZUPA Z WĄTROBY I MAKARONULista potraw z grupy: ZupaZupa z wina czerwonego ->

PDF Drukuj

Zupa z wątróbek z dorsza

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 814 razy.



50 dag wątróbek dorsza
porcja włoszczyzny bez kapusty
2 łyżki margaryny
łyżka mąki
duża cebula
sól
pieprz
zielony koperek

Do 2 I wrzącej wody włożyć obraną włoszczyznę i ugotować z niej wywar. Cebulę pokrajać w kostkę, przesmażyć w łyżce tłuszczu, dodać wątróbki i chwilę smażyć. Następnie ostudzić, utrzeć drewnianą łyżką na miazgę, dodać do przecedzonego wywaru, podprawić zasmażką z mąki i reszty tłuszczu dodać sól, pieprz i posiekany koperek. Podawać z pieczywem lub grzankami z bułki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności