<- Zupa tokajowaLista potraw z grupy: ZupaZupa truskawkowa czysta ->

PDF Drukuj

Zupa truskawkowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1432 razy.



50 dag truskawek,
25 dag cukru,
2,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
szklanka śmietany

Umyte i obrane truskawki wrzucić do małej ilości wrzącej wody. Gdy się rozgotują, przetrzeć przez sito, dopełnić odpowiednią ilością wady, posłodzić, sporządzić zawiesinę z mąki ziemniaczanej, dodać do zupy i zagotować. Gdy ostygnie - dodać śmietanę. Podawać z biszkoptami, groszkiem ptysiowym lub kluskami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności