<- Zupa grochowaLista potraw z grupy: ZupaZupa grochowa przecierana ->

PDF Drukuj

Zupa grochowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 970 razy.



40-50 dag wędzonego boczku lub bekonu
25 dag pure grochowego
2 marchwie
2 pory
2 cebule
łyżeczka suszonego tymianku lub pęczek świeżego
sól

Wędzonkę zalać 1 1/2 I wody i gotować. Gdy będzie prawie miękka, dodać obrane warzywa i cebulę w całości. Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjąć, zebrać z wywaru warstewkę tłuszczu i przeznaczyć np. do przyrządzania sosu. Wsypać do wywaru pure grochowe i gotować 15 min. Podawać zupę z grzankami lub sucharkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności