<- Kapuśniak staropolskiLista potraw z grupy: ZupaKapuśniak z czerwonej kapusty ->

PDF Drukuj

Kapuśniak z bobem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1536 razy.



50 dag kwaszonej kapusty
50 dag wieprzowiny
10 dag suszonego bobu
cebula
sól

Bób umyć i namoczyć na 8-9 godz. Gotować w tej samej wodzie, w której był moczony (2,5 I). Dodać mięso, po 30 min odszumować i dodać odciśniętą z soku kapustę oraz cebulę i sól. Gotować na wolnym ogniu jeszcze ok. 40 min. Jest to bardzo pożywna i kaloryczna potrawa jednogarnkowa.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności