<- Barszcz mrożony z świeżą botwinkąLista potraw z grupy: ZupaBarszcz staropolski ->

PDF Drukuj

Barszcz rybny

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 952 razy.



50 dag rybich łbów
3 łyżki oleju
pół szklanki śmietany
łyżka pasty pomidorowej
2 cebule
2 kiszone czerwone buraczki
marchew
pietruszka
seler
por
pęczek zielonego kopru
sól

Z rybich łbów usunąć skrzela i oczy, zalać wodą (1,5 I), dodać obraną i umytą włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu 30-45 min. Wywar przecedzić, jarzyny zużyć do innych celów. Kwaszone buraczki zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i zagotować w wywarze. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć startą na tarce surową marchew i posiekaną cebulę, dodać do barszczu, osolić do smaku, przyprawić pastą pomidorową i śmietaną, wsypać posiekany koper. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności