<- Kartoflanka z curryLista potraw z grupy: ZupaKartoflanka z serem ->

PDF Drukuj

Kartoflanka z płuckami

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1584 razy.



10 dag płucek
2-3 ziemniaki
cebula
2 łyżki śmietany
łyżeczka kaszy jęczmiennej
listek laurowy
sól

Płucka pokrajać na małe kawałki, włożyć do 1,5 I gorącej wody i gotować 10-15 min. Odszumować, po czym włożyć obrane i pokrajane ziemniaki, umytą kaszę jęczmienną, pokrajaną drobno cebulę i listek laurowy Gotować, aż kasza i ziemniaki będą miękkie. Osolić, przyprawić śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności