<- Zupa z zielonego groszkuLista potraw z grupy: ZupaZupa z zielonego groszku - krem ->

PDF Drukuj

Zupa z zielonego groszku

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1402 razy.



4 szklanki młodego zielonego groszku
łyżka masła
1 I rosołu (może być z kostki)
sól
nać pietruszki
cukier

Groszek umyć, odsypać pół szklanki, a resztę pogotować krótko w małej ilości wody, nieco osolonej i ocukrzonej, a następnie przetrzeć przez sito. Wlać rosół. Osobno ugotować odsypany groszek, wrzucić do zupy, dodać masło oraz posiekaną nać pietruszki i ewentualnie dosolić. Podaje się zupę na ogół bez dodatków, lecz całkiem dobrze smakują do niej małe grzanki z bułki lub groszek ptysiowy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności