<- Podprawianie zup zasmażkąLista potraw z grupy: ZupaPolewka kaszubska - mięsna ->

PDF Drukuj

Polewka grzybowa po kaszubsku

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1024 razy.



Garść suszonych borowików (inne grzyby nie nadają się)
50 dag drobno pokrojonych ziemniaków
szklanka kwaśnej śmietany
sól
listek laurowy
4-5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki mąki
łyżka octu (10%)

Grzyby starannie umyte w letniej wodzie wrzucić do 2 I wrzątku przyprawionego solą, listkiem laurowym i zielem angielskim. Pokrajane ziemniaki dodać, gdy grzyby są już prawie miękkie. Ugotować, podprawić mąką i śmietaną, wlać ocet.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności