<- Zarzucajka z kapusty kiszonejLista potraw z grupy: ZupaZIMNA ZUPA SZCZAWIOWA ->

PDF Drukuj

Zarzutka kaszubska z kapusty kiszonej

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1926 razy.



50 dag ziemniaków
20 dag kwaszonej kapusty z sokiem
5 dag słoniny
5 dag cebuli
sól
kminek

Ziemniaki obrać, pokrajać na części, zalać 17 /2 I wrzącej wody, dodać zmiażdżony kminek, ugotować i rozgnieść tłuczkiem lub widelcem. Dodać pokrajaną kapustę razem z sokiem i podgrzać. Zupę posolić do smaku i okrasić słoniną z lekko zrumienioną cebulą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności