<- ZalewajkaLista potraw z grupy: ZupaZarzutka kaszubska z kapusty kiszonej ->

PDF Drukuj

Zarzucajka z kapusty kiszonej

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1056 razy.



11/2 litra wody
5 dkg słoniny
50 c dkg ziemniaków
5 dkg cebuli
20 dkg kiszonej kapusty z sokiem
sól
kminek

Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na części, zalać wrzącą wodą, dodać zmiażdżony kminek, ugotować, i rozgnieść pałką lub widelcem. Do ziemniaków dodać pokrajaną kapustę z sokiem, podgrzać, zupę posolić do smaku i okrasić słoniną z lekko zrumienioną cebulą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności