Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5693 razy.
100 dag ziemniaków,
2 dag grzybów suszonych,
1/4 l żuru,
1 i 1/2 l wody,
12 dag śmietany,
5 dag słoniny,
8 dag cebuli,
25 dag włoszczyzny,
sól
Ugotować wywar z warzyw i grzybów, przecedzić, dodać ugotowane, pokrojone w paski grzyby, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować całość do miękkości ziemniaków. Następnie dodać żur i śmietanę. Całość zagotować, dodać przesmażoną na słoninie cebulę, posolić. Podawać z pieczywem.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Bardzo dobre! Nadesłał(a): ania <anna_ch@tenbit,pl> 2006-02-23 12:02:46
Proponuje warzywa ugnieść widelcem i dodać do zupy.Ja dodaje majeranek i kilka kropli maggi.Poza tym święta prawda Nadesłał(a): waldemar <walja1aster.pl> 2008-03-20 17:03:35