<- Zupa piwnaLista potraw z grupy: ZupaZupa piwna 1 ->

PDF Drukuj

Zupa piwna

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1530 razy.



butelka (ok.1/3 I) jasnego piwa
butelka piwa ciemnego
skórka z pomarańczy
2 łyżki cukru
żółtko
3 łyżki mleka
sól
2 łyżki mąki

Piwo zagotować ze skórką pomarańczową. Łyżkę mąki rozmieszać w mleku, dodać do piwa. Źółtko rozmieszać z resztą mąki, dodając trochę mleka, po czym wlać do zupy. Całość zagotować i zestawić z ognia. Podawać zupę z ciemnym, słodkim pieczywem (piernik, pumpernikiel).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności