<- Zupa pur閑 z ry偶uLista potraw z grupy: ZupaZupa rabarbarowa ->

PDF Drukuj

Zupa pur閑 z w膮tr贸bki

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
J臋zyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1556 razy.



Kuchnia w臋gierska
400 g w膮troby wieprzowej
wywar mi臋sny
50 g mas艂a
2 偶贸艂tka
1 艂y偶ka m膮ki
s贸l

W膮tr贸bk臋 oczy艣ci膰, drobno posieka膰, poddusi膰 na ma艣le, opr贸szy膰 m膮k膮 i dalej dusi膰. Nast臋pnie zala膰 j膮 wywarem mi臋snym i ugotowa膰 do mi臋kko艣ci, przetrze膰 przez sito i jeszcze raz zagotowa膰 w wywarze. Posoli膰. Roztarte 偶贸艂tka wla膰 do wazy i zala膰 gor膮c膮 zup膮.


Nades艂a(a): Cartall - Ksi膮偶ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno艣ci