<- Zupa mleczno-owocowaLista potraw z grupy: ZupaZupa neapolitańska ->

PDF Drukuj

Zupa mnichów

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1020 razy.



Kuchnia węgierska
500 g karpia
1 filiżanka kwaśnej śmietany
1 pęczek zielonej pietruszki
1 łyżka mąki
1-2 łyżki tartej bułki
sól
40 g masła

Rybę oczyścić, usunąć ości, zemleć w maszynce do mięsa i udusić w maśle z tartą bułką i drobno posiekaną zieloną pietruszką. Zalać gorącą wodą i posolić. Dodać kwaśną śmietanę wymieszaną z mąką zagotować zupę i natychmiast gorącą podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności