<- Zupa z płatków owsianychLista potraw z grupy: ZupaZupa z podrobów drobiowych ->

PDF Drukuj

Zupa z podrobów

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1426 razy.



Kuchnia węgierska
250 g wątroby wołowej lub wieprzowej kilka ziarenek pieprzu
250 g płucek
40 g tłuszczu
2 pęczki włoszczyzny
1 łyżka mąki
3 jaja ugotowane na twardo
sok z cytryny
sól

Wątrobę i płucka razem z włoszczyzną i pieprzem ugotować na miękko w osolonej wodzie. Odcedzić, wątrobę, płucka, włoszczyznę i ugotowane na twardo jaja zemleć w maszynce do mięsa. Przyrządzić jasną zasmażkę, zalać ją ugotowanym wywarem, dodać zmieloną masę, dokładnie wszystko wymieszać i przed podaniem przyprawić do smaku sokiem z cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności