<- PALUSZKI BISZKOPTOWE Z MIGDAŁAMILista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPaluszki kruche do herbaty ->

PDF Drukuj

Paluszki czekoladowe z chleba razowego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2014 razy.


1 szklanka utartego chleba razowego,
2 jaja,
2 łyżki kakao,
paczka cukru waniliowego,
2 łyżki oleju,
tłuszcz do formy

Utarty chleb przetrzeć przez sito i wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, całymi jajami, olejem lub innym tłuszczem. Formować długie cienkie wałeczki. Pokroić je na paluszki długości około 10 cm, ułożyć na wysmarowanej blasze. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku do zrumienienia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności