<- Rosół z głowy jesiotra lub łososiaLista potraw z grupy: ZupaRosół z kury lub cielęciny (dla chorych) ->

PDF Drukuj

Rosół z kurczęcia lub z kurzych podrobów 30 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1799 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kurczę lub podroby z 2 kur,
1 marchew (10 dag),
1 pietruszka (8 dag),
1 cebula,
2 długie pory,
1 plaster selera,
2 goździki,
1,5 I wody;
sól i pieprz do smaku;
2-3 łyżki wermiszelu,
siekana natka pietruszki

Zagotować w szybkowarze wodę z oczyszczonymi warzywami, solą, goździkami i pieprzem. Wrzucić do niej oczyszczone kurczę lub podroby (szyje skrzydełka, żołądki, nóżki). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć rosół przecedzić, wrzucić wermiszel lub inny drobny suchy makaron i gotować jeszcze 10 minut bez przykrycia. Posypać natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności