<- ROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMILista potraw z grupy: ZupaRybna zupa krem ->

PDF Drukuj

Rosół z wołowiny 35 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1654 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wołowiny,
1 pęczek włoszczyzny z kapustą,
1 cebula,
5-6 ziaren pieprzu,
1 listek laurowy,
3 ziarnka ziela angielskiego,
1 I wody; sól do smaku

Umyte mięso doprowadzić w szybkowarze (otwartym) do wrzenia odszumować (zdjęte szumowiny zużyć np. do sosu - cenne białko!). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zawartość posolić, włożyć oczyszczoną włoszczyznę oraz podpieczoną na ogniu cebulę, dodać pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Szybkowar ponownie zamknąć i ogrzewać jeszcze 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności