<- Zupa seczuanskaLista potraw z grupy: ZupaZupa selerowa z rokpolem ->

PDF Drukuj

Zupa selerowa 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1476 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 seler,
6 dag masła,
1 płaska łyżka przyprawy typu "Jarzynka",
1,5 I wody;
sól i pieprz do smaku;
olej i czerstwa bułka na grzanki

Rozpuścić w szybkowarze masło, wrzucić na nie oczyszczony i poszatkowany seler i dusić około 5 min. Nasienie wiać wodę, posolić i popieprzyć, wsypać przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie pokroić w kostkę bułkę, usmażyć na oleju grzanki. Szybkowar otworzyć, zmiksować zawartość, doprawić pieprzem i ewentualnie jeszcze solą. Podawać z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności