<- Mazurek makowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMazurek marcepanowy z poziomkami ->

PDF Drukuj

MAZUREK MAKOWY

Dodano: 2010-03-27 10:33:27
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 985 razy.


Składniki na kruche ciasto:
60 g masła
30 g cukru
90 g mąki pszennej
20 ml mleka
Masa:
400 g masy makowej
1 jajko
Dekoracje:
100 g polewy czekoladowej

Masło ucieraj z cukrem przez 10 min, dodaj mąkę i wyrabiaj, dopóki nie zniknie cała mąka i mleko. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości około 2-3 mm i upiecz na jasny kolor. Na wystudzone ciasto wyłóż masę makową uprzednio wyrobioną z jajkiem. Wstaw do piekarnika o temp. 200C i piecz 20-30 minut. Po wystudzeniu nałóż na ciasto polewę.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności