<- Babeczki tortowe!Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabeczki z Cynamonem ->

PDF Drukuj

babeczki waniliowo-czekoladowe "Muffin"

Dodano: 2010-06-05 23:12:09
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1509 razy.


180 gr.masla
180 gr.cukru
180 gr.maki
4 jajka cale
wanilia ,zapach do wyboru
0,70 mlm mleka
1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
czekolada twarda do ciasta w kawaleczkach

maslo ucieramy z cukrem na jednolita mase i dodajemy jednoczesnie zapach waniliowy /mozemy dodac bardzo chetnie i otarta skorke z cytryny o pomaranczy/ jak masa bedzie juz gotowa dadajemy powoli po jednym jajku i po lyzce maki wymieszanej razem z proszkiem do pieczenia na koncu wlewamy do masy mleka ucieramy jeszcze jakis czas az do uzyskania gladkiej masy kremowej, do przygotowanych foremek na babeczki wkladamy na poczatku po jednej lyzce wsypujemy odrobine czekolady w kawalkach i przykrywamy jeszcze raz po jednej lyzce masy kremowej ciasta nastepnie wkladamy do pieca przez okolo 18 minut w temperaturze 170°
To sa babeczki wrecz doskonale dla dzieci i doroslych na letnia herbatke w ogrodzie Smacznego Pa !!!!!

Nadesłał: Sora dora kucharka rzymska italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności