<- Śledź na ostroLista potraw z grupy: RybyŚledź po japońsku ->

PDF Drukuj

Śledź owinięty grillowanym boczkiem na sałatce koktajlowej

Dodano: 2011-05-06 12:32:21
Zmodyfikowano: 2011-05-06 12:34:13
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3360 razy.


płat marynowanego śledzia
2 plasterki cienko pokrojonego boczku
sałata lodowa
majonez, ketchup, słodka papryka, przyprawy do smaku - składniki sosu koktajlowego

Ze śledzia ściągamy ciemną skórę. Grillujemy boczek, następnie owijamy nim śledzia. Zwijamy w rulon i kładziemy na wcześniej przygotowaną sałatkę koktajlową.

Przygotowanie sałatki koktajlowej:
Sałatę rwiemy na małe części. Dodajemy do niej sos koktajlowy.

Całość można udekorować świeżym tymiankiem, oliwką, marynowaną cebulą i cytryną.
Danie proponowane na wielkanocny stół.

Nadesłał: Jakub Dąbrowski/gazeta Nasz Elbląg <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności