<- śledź - matjasy na dwa sposobyLista potraw z grupy: RybyŚledź owinięty grillowanym boczkiem na sałatce koktajlowej ->

PDF Drukuj

Śledź na ostro

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3537 razy.


4-6 śledzi albo filetów śledziowych,
mały słoiczek grzybków marynowanych,
3-5 ogórków konserwowych,
2 jaja na twardo,
słoiczek majonezu,
2-3 łyżki stołowe gęstej śmietany,
pieprz, sól, cukier do smaku.
Śledzie namoczyć, starannie obrać i pokroić w drobną kostkę. Jaja również posiekać bardzo drobniutko. Majonez połączyć ze śmietaną, przyprawami i wcześniej pokrojonymi grzybkami oraz ogórkami. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać sosem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności