<- Śledź "Oslo"Lista potraw z grupy: RybyŚledź na ostro ->

PDF Drukuj

śledź - matjasy na dwa sposoby

Dodano: 2004-09-24 12:19:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 12297 razy.


Płaty matjasów wymoczyć, pokroić na mniejsze kawałki lub paski.
Pokroić cebulę na talarki.
W dużym słoiku układać warstwami – śledzie, cebula, kolendra (przyprawa z torebki) – wszystko zalać olejem, dodać listek laurowy, ziele angielskie oraz pieprz.


Płaty matjasów wymoczyć, pokroić na mniejsze kawałki lub paski.
Pokroić cebulę na talarki.
W dużym słoiku układać warstwami – śledzie, cebula, cytryna i ogórek kiszony – wszystko zalać olejem, dodać listek laurowy, ziele angielskie oraz pieprz.


Nadesłał: magda <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności