<- Deser z bitej śmietany i czarnego chlebaLista potraw z grupy: DeserDeser z gotowanej śmietany ->

PDF Drukuj

Deser z czerwonym winem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1769 razy.


50 dag świeżych brzoskwiń lub 1 puszka brzoskwiń,
10 dag migdałów.

SOS :
1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml),
2 żółtka,
2 łyżki cukru.

Świeże brzoskwinie sparzyć wrzątkiem, obrać, przepołowić i wyjąć pestki. Brzoskwinie z puszki osączyć. Owoce pokroić na cząstki i ułożyć w salaterce. Migdały sparzyć, obrać, niezbyt drobno pokroić.

PRZYGOTOWANIE SOSU :
Źółtka utrzeć z cukrem na puch, dodać wino i wymieszać.
Brzoskwinie polać sosem i posypać migdałami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności