<- Sernik czarno-białyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik gotowany 2 ->

PDF Drukuj

Sernik gotowany 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4935 razy.


1 kg sera tłustego,
3 jaja,
6 dag margaryny,
25 dag (1 szklanka) cukru,
cukier waniliowy,
1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru),
rodzynki,
herbatniki lub biszkopty

Ser zemleć w maszynce lub przetrzeć przez sito perlonowe i włożyć do rondla. Dodać margarynę, cukier, cukier waniliowy i jaja. Wszystkie składniki wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy masa zrzednie, dosypywać stopniowo budyń, ciągle mieszając. Gęstniejącą masę zestawić z ognia, gdy pojawiają się pękające pęcherzyki powietrza. Tortownicę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami i wypełnić masą serową. Sernik ostudzić, udekorować owocami i wstawić do lodówki.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności