BiaÅ‚ka oddzielić od żółtek. Źółtka utrzeć z cukrem i Cukrem wanilinowym,biaÅ‚ka ubić na pianÄ™. Do utartych żółtek dodać masÅ‚o i razem miksować.NastÄ™pnie dodać ser, BudyÅ„ (proszek) i mÄ…kÄ™. Na koniec poÅ‚Ä…czyć z pianÄ….Dodać bakalie. Ciasto: MÄ…kÄ™ posiekać z cukrem, masÅ‚em, kakao i proszkiem do pieczenia.Dodać jajko i Å›mietanÄ™. Zagnieść ciasto i wstawić na pół godziny dolodówki, nastÄ™pnie podzielić na 2 części. JednÄ… rozwaÅ‚kować i przeÅ‚ożyćdo wysmarowanej masÅ‚em tortownicy. Na ciasto wyÅ‚ożyć masÄ™ serowÄ… izetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostaÅ‚e ciasto. Wstawić donagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez okoÅ‚o 60 minut.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut Czas pieczenia: 60 minut
Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>jako cukiernik z krakowskiej cukierni,musze przyznac ze pomysl calkiem niezly,nawet sam sprobuje,aczkolwiek zastanawia mnie to ciasto na spodzie(beton)ale zobaczymy.moze warto.proponuje oddzielic troche sera,wymieszac z przesianym kakaem,i zrobic"mozajkę"na wylanej masie serowej.NARX Nadesłał(a): cukrzyk@neostrada.pl <www.wenus.wenus1@wp.pl> 2006-10-05 10:10:03