<- Dorsz w sosie "białe wino"Lista potraw z grupy: RybyDorsz z czerwonym pieprzem ->

PDF Drukuj

Dorsz w sosie musztardowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2316 razy.


100g dorsza,
suszony estragon,
szczypta soli,
olej,
1/2 łyżki musztardy,
pieprz,
łyżka śmietany,
łyżka rzeżuchy,
1/10 l wywaru z warzyw,

Dorsz posypać solą i estragonem, usmażyć w małej ilości oleju, odstwić w ciepłe miejsce.
Musztardę rozmieszać na tej samej patelni ze śmietaną,
wlać wywar, zagotować, doprawić.
Rybę polac sosem, posypac posiekaną rzeżuchą.
Podawać z ziemniakami z wody.
Dorsz w sosie musztardowym bardzo dobry ale robię go z ryżem wymieszanym z podsmażoną cebulą i papryką. Bardzo dobre
Nadesłał(a): Bożena <bozena@aw.strefa.pl> 2006-06-29 09:06:54


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności