<- Dorsz w sosie musztardowymLista potraw z grupy: RybyDorsz z mlekiem ->

PDF Drukuj

Dorsz z czerwonym pieprzem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1772 razy.


kuchnia chińska:

1 kg dorsza,
sól,
czerwony pieprz,
6 łyżek maggi,
1/2 szklanki wody,
szklanka białego wytrawnego wina,
mąka,
Dorsza pokrajać w paseczki, posolić, panierować w mące i smażyć na oleju. Rybę podzielić na dwie części: jedną przenieść do rondelka, podlać maggi, wodą i posypać czerwonym pieprzem, dusić 20 minut; drugą zalać winem i dusić 10 minut. Podawać z ryżem i surówką z papryki i pomidorów.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności