<- Dorsz z czerwonym pieprzemLista potraw z grupy: RybyDorsz zapiekany ->

PDF Drukuj

Dorsz z mlekiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1760 razy.


Ryba, jak wiadomo, jest bogata w fosfor, bez ktortego nasz mozg wrecz odmawia pracy. Jezeli poczulesz lekka slabosc w mysleniu to powinienec niezwlocznie udac sie do kuchnin azeby wzmocnic glowe tym tak jej niezbednym elementem. Ktorzy natomiast takiej slabosci nie wyczuwaja tez moga sprobowac ten przepis w cekach profilaktycznych.:-)))

DORSZ Z MLEKIEM
Dorsz - 600-800 g
ziemniaki - 5-6 szt.
zielona cebula (cebulka dymka)
mleko - 3 szklanki
maslo krowie - 100 g
jajka - 2-3 szt.

Filety dordza ulozyc w niskim naczyniu, nadajacym sie do stawiania w piecu, po kolei z warstwa ziemniakow. Roztrzepac jajka i zmieszac z podgrzanym maslem, dolac mleko ciagle mieszajac. Zalac rybe ta mieszanka i zapiec w piecu. Wsio.
Smacznego
From: Eugeniusz <eugen.taranov@muc.cablesurf.de>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności