<- Dorsz z mlekiemLista potraw z grupy: RybyDorsz zapiekany po baskijsku ->

PDF Drukuj

Dorsz zapiekany

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3547 razy.


50 dag filetów z dorsza,
1 kg ziemniaków,
pół szklanki mleka,
100 g masła,
łyżka oliwy,
sól, pieprz,
tarty ser

Z ziemniaków przygotować puree. Rybę gotować na wolnym ogniu 20 min, potem rozgnieść widelcem i wymieszać z ziemniakami, dodając mleko, masło, sól i pieprz. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, włożyć przygotowaną masę i posypać tartą bułką i tartym serem, na wierzchu ułożyć kawałeczki masła. Wstawić do piekarnika na ok 30 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
bardzo proste ale moze byc niezwykle smaczne
Nadesłał(a): GOSOO 2005-11-07 23:11:26


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności